fredag 19 december 2014

Ädla stenar

Vinur tämligen dåsig och loj i behandlings-"box" för storhäst

Förra måndagen hade vi bokat tid hos veterinären för att kastrera Vinur. Vi har inte haft någon brådska eftersom en av kulorna haft ett "rörligt liv" -ibland har man känt båda kulorna och ibland bara en... Vinur har verkligen hållit hårt i sina ädelstenar så fort man känt efter... Men när veterinären var ute sist och vaccinerade så kollade hon även Vinurs testiklar och då var båda nere och han var mycket "obrydd" över att veterinären kände efter. Så vi bokade tid och åkte dit.
Lastning och resa gick bra och för att det inte skulle kännas alltför skrämmande fick Fákur åka med som sällskap. Väl framme fick Vinur lugnande och smärtstillande men när veterinären skulle börja skära var ena kulan som borta och ju mer de kände ju mer drog han upp den. Efter att två veterinärer försökt en stund beslutades att avbryta och avvakta fram till i vår.
Så där stod vi ganska snopna med en tämligen loj liten hingst. Men eftersom vi åkt en bit och hästen var på plats och redan fått lugnande beslutade veterinärerna att ta hans vargtänder som också ska tas.
Så Vinur blev av med två små stenar men inte de vi tänkt från början ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar