söndag 5 juli 2015

Resa med hästar

 
När vi var på väg hem från Hinni-kursen i Mädan blev vi stående i trafikkö på E4, ca 40 min, pga trafikolycka. Som tur var hade vi lugna och trötta hästar i transporten så både Snörp och Stjärna stod lugnt och stilla hela tiden. Bilen efter oss lämnade ett förhållandevis långt avstånd till vår hästtransport vilket kändes bra. Även vädret var på vår sida då det regnade och inte var varmt. Tyvärr är det inte alltid så roligt att färdas med hästar i transport efter vägarna då många förare gärna vill "skynda sig" och svänga in på vägen när de ser en transport samt att ligga tätt bakom transporten. Speciellt Fákur tycker att det är jobbigt när fordon ligger tätt bakom och man känner hur han blir orolig.
Vi har alltid haft med oss lite stängseltråd, stolpar och longerlinor om vi skulle behöva göra någon form av provisorisk "uppstallning" längs vägen. Vi kommer efter detta att gå igenom transportens utrustning igen då man aldrig vet i förväg vad som väntar och det är aldrig fel att vara förbredd i den mån det går. Hur gör ni inför en resa med era hästar? Packar ni med något speciellt?

2 kommentarer:

 1. Jag har alltid med "extra allt" extra mat, hö både till häst och människa. Man vet aldrig vad som kan hända , och det är inget större besvär att slänga in 2 höpåsar osv. Vi har en speciell ryktväska som åker med också med lite verktyg, tång, kniv, pincett, ja lite sånt. Överkurs?? Ja kanske, men det känns bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart!
   Funderar på att packa en liten verktygsväska som alltid ska följa transporten. Just nu har vi verktygen på lite olika ställen i bil och transport men när det blir akut ska det vara lätt att hitta...
   /Christina

   Radera