tisdag 22 december 2015

Vinur kastrerad

Fákur och Vinur motioneras i Karlsbäck
 
I torsdag i förra veckan lastade vi Vinur, Fákur och katten M för resa till Veterinärstationen i Vännäs. Fákur skulle ta bort stygnen i läppen, Vinur kastreras och M steriliseras. Allt gick enligt regelboken dvs Fákur stod stilla och lät veterinärerna ta bort stygnen utan att bry sig nämnvärt. Vinur fick lugnande och inom en timme var han klar och fick därefter piggna till på box - i år var det inga problem med att hitta "stenarna". Den som tog längst tid att vakna var M som blev sövd under ingreppet.
Nu är det bara varje dags motionering av Vinur, morgon och kväll, som kvarstår... Efter att Piltur vår första avkomma kastrerades insåg vi hur jobbig denna motion blir om man inte har en riktig rundkorall att tillgå. Därför köpte vi en rundkorall 2011 inför Siggi och Kappis kastreringar. Ibland är mat nöjd med sina inköp i mååånga år och inköpet av rundkorallen är ett sånt! Tänk vilken användning vi haft av rundkorallen vid kastreringar och unghästhantering -ett helt ovärderligt redskap!
Men även om man motionerar och sköter kastreringen eftervård enligt konstens alla regler kan det bli komplikationer så det gäller att vara uppmärksam på hästens allmäntillstånd och sårets läkningsprocess -tur att det är många lediga dagar framöver ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar