onsdag 24 juli 2013

Snörps syster och mamma

Snörp från Ånaryd är för oss ett oskrivet kort på många sätt. När jag såg hennes syster till salu på Hästnet tog jag kontakt med ägaren för att få veta mer om Snörps syster och deras mamma. Man kan ju aldrig helt veta vilka förutsättningar en häst har men ibland kan det underlätta fortsatt arbete med hästen om man vet lite av grunderna. Pappa Sorti frá Akureyri  har vi ju nästan "nästgårds" så honom har vi bättre koll på ;-)

Snörps syster, Saga från Yddetorp är till salu. Snörp och Saga är båda u Snúlla frá Hörnluholti som också är till salu. Nedan liten information om dem (både bilder och information har ägaren Pia Ljunggren och tränaren Amanda Andersson godkänt att vi lägger ut).

Saga från Yddetorp, f 2012. Foto Pia Ljunggren.

Saga, född 2012, är hög för sin ålder och väldigt trygg och cool. Inte mycket hanterad men väldigt social och är efter hingsten Eyvindur frá Gunnarsholti (tot 7,81). Saga blev bästa stoföl på fölmönstring 2012 och blev bedömd till 7.9 rakt igenom.



Snúlla frá Hörnluholti f 2000.

Mamma Snúlla är ett tilltalande och uttrycksfullt femgångssto med mycket utvecklingspotential. Samtliga gångarter är bra och rena men behöver fortfarande mer träning. Pigg och framåt men lyhörd med bra broms.
Snúlla är lite osäker och behöver därför en orädd ryttare som kan ge henne stöd.
Hon har massor av man och svans, ett tilltalande uttryck. Passar såväl dig som vill ha en rolig träningskompis att utvecklas med och kanske komma ut på tävlingsbanan eller till dig vill ha ett trevligt sto att avla på.
e. Galdur frá Laugarvatni (rid 8,41)
u. Perla frá Lárkoti (tot 7,42)

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Såg att ni äger Snörp från Ånaryd nu.
    Jag är hennes uppfödare och har också ägt mamma Snúlla.
    Äger en hel bror och en halv syster till henne.
    Roligt att se henne, hon ser riktigt fin ut!
    Mvh Cornelia
    sokki_eldur@hotmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra från er. Ja, Snörp är en vacker och speciell häst. Eftersom hon är så oerhört lyhörd på allt och alla så ska hon få bli riktigt hemma här innan inridningen av henne påbörjas. Tror att det kommer att bli en kanonhäst om några år.
      /Christina

      Radera